Сграда – ул. Георги Русев


Актуални Снимки
АКТУАЛНИ СНИМКИ НА СТРОЕЖА

АПАРТАМЕНТИ В СОФИЯ „НОВО СТРОИТЕЛСТВО“ ОТ HOME INVEST

Защо в нашите сгради има предимно двустайни апартаменти?

Двустайните апартаменти са най-разпространените жилища в България, като интереса към закупуване или наемане на двустаен апартамент под наем в Столицата е най-голям!

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ДВУСТАЙНИЯ АПАРТАМЕНТ?

При определяне типа на апартамента се броят всички стаи без сервизните помещения и кухнята, ако е в отделно помещение. В новото строителство, най-често такива жилища включват спалня, хол с кухненска част, баня, тоалетна, складово помещение, антре и тераса. Банята и тоалетната могат да са отделени или обединени в едно общо помещение, като тези опции съответно имат своите предимства и недостатъци. Площта на такива имоти варира между 45 и 80 кв.м., а цената на квадрат в Столицата най-често е в границите между 950 и 1200€, в зависимост от множество фактори – местоположение, изложение, етаж, строителство и други.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА НА ДВУСТАЙНИТЕ АПАРТАМЕНТИ?

На пръв поглед, такъв вид апартаменти изглеждат малки и с недостатъчна обитаема площ. В същото време обаче, те се отличават с многобройни предимства и когато направим равносметка на плюсовете и минусите на такъв имот, често първите се оказват повече.

По-ниската цена на двустайните апартаменти

Основно предимство на двустайните апартаменти е атрактивната им цена, която е значително по-ниска от тази на по-големите по площ, като разликата в цената е особено осезаема в големите градове в страната. Когато се кандидатства за теглене на банков кредит, стойността при самоучастие е значително по малка, както и месечната вноска по ипотеката, което е голямо преимущество за хората решили да преминат към покупка на имот на кредит, тъй като съвсем разбираемо банковите институции имат по-високи критерии за отпускане на по-големи суми.

По-ниски сметки и данъци на двустайните апартаменти

Съвсем разбираемо, месечните сметки за отопление на по-малките апартаменти са чувствително по-ниски, без значение дали се отоплявате на ток или централно парно. Разлика се усеща особено силно през зимните месеци – има голямо значение дали отопляваме апартамент, който е 60 кв.м. или такъв, с площ от 110 кв.м. Положението с годишните “Данък сгради” и “Такса смет” е същото, тъй като те се изчисляват като процент от данъчната оценка на имота.

По-ниска цена за ремонт и обзавеждане на двустайните апартаменти

Всяко жилище рано или късно се нуждае от ремонт, било то освежаващ, частичен или основен. Голяма част от фирмите, извършващи ремонтни дейности, таксуват на квадратен метър. В такъв случай както цената на труда, така и тази на материалите е значително по-ниска. Аналогична е и ситуацията с обзавеждането, особено когато се нанасяте в ново жилище – обзавеждането на двустайно жилище е значително по-бързо, евтино и лесно в сравнение с по-голям имот.

По-лесно отдаване под наем или препродаване на двустайните апартаменти

В случай, че купувате имот с инвестиционна цел и планирате отдаване под наем или препродаване на по-късен етап, няма по-добър избор от двустайните апартаменти. Търсенето и клиентският интерес към такъв тип имоти е най-голям и прогнозите са, че тази тенденция ще се запази и в бъдеще, следователно ако локацията е добра ще продадете имота си по-бързо, сравнено с по-голям тристаен или четиристаен апартамент. Поради атрактивната си цена за наем и всички останали предимства – двустайните апартаменти са предпочитан избор на студенти и млади семейства!

По-лесна поддръжка на двустайните апартаменти

Не на последно място идва и поддръжката на апартамента. Усилията, които ще вложим да поддържаме един двустаен апартамент чист, подреден и уютен са значително по-малко от тези, които трябва да отделим за по-голям имот. Следователно това ни спестява време, което можем да прекараме със семейството, любимите хора или правейки любимите си занимания.

Благодарение на модерните мебели, варианти за обзавеждане, архитектурни решения и иновативните интериорни проекти, опитен дизайнер може да преобрази един двустаен апартамент в просторен дом, в който спокойно може да живее четиричленно семейство.

Home Invest предлага на вашето внимание апартаменти в новострояща се сграда на ул. Георги Русев в район Студентски, кв. Малинова долина. Сградата разполага с едностайни, двустайни и тристайни апартаменти, подземни и надземни паркоместа


Инвеститор: „Алдея Инвест“ ЕОOД
За запитване и продажби : 0883939388
e-mail: homeinvest.bg@gmail.com

Call Now Button